pirmdiena, 2021. gada 6. decembris
Ķirbju kēkss no Brendas
Sastāvdaļas:
340 g ķirbja biezeņa (sacepts cepeškrāsnī)
250 g miltu
100 g brūnā cukura
2 olas
50 g eļļas
3 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. kanēļa
1/2 tējkar. muskatrieksta
1/2 tējkar. ingvera pulvera (vai pusīkšķa svaigs rīvēts ingvers)
1/2 tējkar. krustnagliņu
1/2 tējkar. karadmona
1/2 tējkar. sāls
Pārkaisīšanai baltās cukura pērlītes (obligāti!)
Gatavošana
Visu sastrādā vijīgā masā. Ietauko kēksa formu, lej mīklu iekšā, pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep krāsnī 50 minūtes. Ja elektriskā, tad 180 grādos, ja malkas krāsns, tad pēc sajūtā, vidējā ugunī).
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru