pirmdiena, 2021. gada 6. decembris
Saldo kartupeļu gnočči
Recepte no "Spināti un sviests" Instagram kolekcijas
Pierakstīta šeit pašas ērtākai lietošanai
Sastāvdaļas:
400 g saldo kartupeļu
200 g ricotta siera
50 g
cietā siera
180 g miltu
1 tējkar. sāls
50 g sviesta
1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana
1. Saldo
kartupeli nomazgā un cep cepešrkāsnī, līdz tas mīksts. Atdzesē, izgrebj
mīkstumu. 2. Mīkstumu blenderī vai ar dakšiņu samīca, pievieno ricotta sieru,
sāli un miltus. Samīca mīkstā masā (nepārmīca). Izveltnē stienīšos, ko sagriež
gabaliņos. 3. Gņočus pa vienam/dažiem liek verošā ūdenī un vāra, līdz tie
paceļas virspusē. Ar putu karoti izceļ ārā. 4. Uz pannas izkausē sviestu, apcep
tajā ķiplociņu (oriģinālā ir arī salvija, bet man tādas nav un nezinu, kur
dabūt), un apcep gņočus zeltainus.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru