pirmdiena, 2021. gada 6. decembris

Saldo kartupeļu gnočči

Recepte no "Spināti un sviests" Instagram kolekcijas Pierakstīta šeit pašas ērtākai lietošanai Sastāvdaļas: 400 g saldo kartupeļu 200 g ricotta siera 50 g cietā siera 180 g miltu 1 tējkar. sāls 50 g sviesta 1 ķiploka daiviņa Pagatavošana 1. Saldo kartupeli nomazgā un cep cepešrkāsnī, līdz tas mīksts. Atdzesē, izgrebj mīkstumu. 2. Mīkstumu blenderī vai ar dakšiņu samīca, pievieno ricotta sieru, sāli un miltus. Samīca mīkstā masā (nepārmīca). Izveltnē stienīšos, ko sagriež gabaliņos. 3. Gņočus pa vienam/dažiem liek verošā ūdenī un vāra, līdz tie paceļas virspusē. Ar putu karoti izceļ ārā. 4. Uz pannas izkausē sviestu, apcep tajā ķiplociņu (oriģinālā ir arī salvija, bet man tādas nav un nezinu, kur dabūt), un apcep gņočus zeltainus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru